Пол Пиърс може и да направи най-слабия си сезон в кариерата, но в плейофите е незаменим с опита си. Ветеранът наниза 9 от своите 15 точки в последните 3 минути и изведе Бруклин до победа над Торонто с 94:87 на старта на плейофите, с което Мрежите поведоха с 1-0 и отмъкнаха домакинското предимство на съперника.

Гостите водеха през повечето време и благодарение на опитните си играчи се поздравиха с успех, който ги поставя в отлична позиция, за да продължат напред.

Може би очаквано предвид факта, че домакините не бяха играли в елиминациите от 2008-а година, те започнаха плахо.

Гостите пък, в чийто състав има много опитни играчи, се възползваха и малко преди края на първата част дръпнаха с 25:13 след силна игра на Дерън Уилямс. След 12 минути те водеха с 29:21, но в началото на втория период канадците се отпуснаха и изравниха при 35:35.

Мрежите обаче продължиха да бъдат тима, който е напред, макар и с не голям аванс. Те водеха с 50:46 на почивката, а в последните секунди на третата четвърт имаха топката при 67:59. Бърза атака и пропуск обаче даде шанс на Раптърс и Кайл Лаури наниза тройка със сирената, а след това домакините вкараха първите 5 точки в последния период и изравниха при 67:67.

Раптърс дори дръпнаха със 76:75 след тройка на Грейвис Васкес, но Бруклин не се стресна и вкара 7 поредни точки, последните 3 от Пол Пиърс 2:57 минути преди края на мача.

При 82:78 Пиърс излезе на сцената. Той вкара два поредни коша и направи разликата 8 точки 90 секунди преди края, а след като домакините върнаха тройка, отново ветеранът вкара с обръщане за 88:81 по-малко от минута преди края. Така на практика реши сблъсъка, след което гостите оформиха победата си от наказателната линия.

Дерън Уилямс и Джо Джонсън вкараха по 24 точки за победителите, а Пол Пиърс добави 15. За домакините Кайл Лаури се отчете с 22, но ДеМар ДеРозън нямаше ден и при стрелба от игра 3 от 13 завърши само с 14.