Шампионите на НБА от Маями по никакъв начин не подценяват Шарлът преди първия мач от серията между двата тима от първия кръг на плейофите в НБА.

Горещите са в серия от 16 поредни успеха над Бобкетс, като 15 от тях дойдоха, след като ЛеБрон Джеймс и Крис Бош пристигнаха във Флорида, което прави състава абсолютен фаворит.

Треньорът Ерик Сполстра обаче отчита, че Шарлът записа записа баланс от 20-9 след Мача на Звездите, а в същото време Хийт регистрираха показатели от 11-14 в последните си 25 двубоя.

„За елиминациите няма нищо идеално. Ще трябва да преодоляваш много неща и ние знаем какво да очакваме. Хубаво е, че сме здрави, но това не гарантира нищо“ заяви наставникът на фаворита на Изток.

Дуейн Уейд се очаква да стартира в сблъсъка, въпреки че пропусна 28 мача през сезона заради проблемите с коленете. Той обаче твърди, че се чувства доста добре в сравнение със същия период миналата година, а това радва и ЛеБрон Джеймс.

„Хубаво е, че момчетата са на линия. Аз самият се чувствам готов. Последните дни имах възможност да си почина и те определено ми помагнаха. Имах нужда от тази пауза, но сега съм готов и мотивиран за най-забавната част от сезона“ изтъкна лидерът на Хийт, чийто тим преследва четвърти пореден финал.