Баскетболистите на Далас пропусна страхотна възможност да поведат в серията срещу най-добрия тим от редовния сезон в НБА – Сан Антонио.

Маверикс отвориха аванс от 10 точки в последната част срещу домакините, но Шпорите показаха характер и успяха да стигнат до обрат, печелейки с 90:85 и повеждайки с 1-0 в серията. Те ще бъдат домакини и в следващия мач.

Сан Антонио започна силно, а гостите пропускаха много стрелби. Тони Паркър бе неудържим в първите минути и малко преди края на първата част разликата в полза на Шпорите стигна до 21:9.

Маверикс обаче запазиха спокойствие и с 12 поредни точки на старта на втората четвърт поведоха с 24:21, след което започна гонитба в резултата без нито един от двата тима да може да се откъсне.

Това продължи до края на третата част, която приключи при 65:65. Гостите обаче вкараха първите 6 точки в последния период, а след кош и фаул на Брандън Райт дори се отсъснаха с 81:71 по-малко от 8 минути преди края.

В следващите 5 обаче те не вкараха нито една точка, докато домакините нанизаха 14 поред и след два поредни коша на Тони Паркър дръпнаха с 85:81 2:46 минути преди края.

Тим Дънкан вкара един фаул след нов пропуск на Монтей Елис, а до края гостите така и не успяха да се възстановят и загубиха мача, който определено можеха и да спечелят.

Дънкан приключи с 27 точки за победителите, Паркър вкара 21, а Ману Джинобили се отчете със 17. За Далас резервата Девин Харис отбеляза 19, а Дирк Новицки и Монтей Елис останаха по със скромните 11 при стрелба от игра и за двамата 4 от 14.