Играейки първия си плейофен мач от 2008-а година, баскетболистите на Вашингтон запазиха спокойствие, дори и когато в третата четвърт губеха срещу Чикаго с 13 точки.

То стопиха пасива си до 3 преди последния период, а в последните 6 минути направиха серия от 18:6 и стигнаха до триумф със 102:93 в залата на Биковете, които ще бъдат домакини и в следващия двубой, но вече нямат домакинско предимство.

Бразилецът Нене изигра великолепен мач и завърши с 24 точки за успеха. Тревър Ариза добави 18, Джон Уол помогна с 16, а Марчин Гортат вкара 15 и овладя 13 борби за триумфа.

Полският център вкара два наказателни удара и реализира с изстрел от средна дистанция, за да направи разликата 6 точки 34 секунди до сирената и за домакините нямаше връщане назад.

„Просто не трябва да губиш вяра и да се стремиш да запазиш концентрацията си, защото в плейофите ще има моменти, в които ще пропускаш няколко поредни атаки. Не трябва обаче да се отказваш и ние направихме точно това“ заяви доволен треньорът на победителите Ранди Уитман.

Ветеранът Андре Милър се включи отлично за гостите и опитът му се оказа важен, защото вкара 8 от своите 10 точки в последната четвърт. Ди Джей Огъстин и Кърк Хайнрих вкараха по 16  точки за Чикаго, но приносът на високите играчи в тима този път не бе добър.