Баскетболистите на Вашингтон едва ли са очаквали да спечелят и двете си гостувания в Чикаго и да дръпнат с 2-0 в серията при първото си участие в плейофите от 2008-а година. Точно това обаче стана.

Уизърдс спечелиха със 101:99 след продължение в „Юнайтед Сентър“ и преди двете си поредни домакинства се намират в изключително изгодна позиция, за да стигнат до втория кръг.

Брадли Бийл наниза 26 точки за победителите, а Нене вкара 6 от своите 17 в добавените 5 минути. Столичани поведоха със 17 точки в първата четвърт, но след това загубиха преднината си и трябваше да правят обрат в края.

Биковете водеха с 87:77 в средата на последния период и все още бяха напред с 91:85 още по-късно. Тогава обаче Бийл вкара 6 поредни точки, за да изравни по-малко от минута преди края. В оставащите секунди и двата тима пропуснаха възможности да стигнат до крайния успех.

В продължението гостите дръпнаха с 97:91 и все още водеха със 101:95 преди Джоаким Ноа да отбележи. Последва нарушение на Джон Уол при опит да се освободи от съперник и да получи топката. Ноа вкара два фаула, а след пропуск на Бийл топката отново бе за Чикаго.

Кърк Хайнрих направи добър пробив и бе фаулиран, заставайки на линията 2,4 секунди преди сирената, но пропусна при първия си опит. След това нарочно не успя при втория, но борбата бе за Тревър Ариза и така Биковете отново загубиха и са в много трудна позиция.