Загубили голям аванс в първия мач срещу Сан Антонио, баскетболистите на Далас не се разочароваха и изиграха фантастичен втори двубой. 

Те разбиха лидера след редовния сезон със 113:92 в собствената му зала, за да изравнят резултата в серията на 1-1 победи, а освен това сега ще бъдат и домакини в следващите два мача. 

Маверикс прекъснаха серията си от 10 поредни загуби от Сан Антонио и спечелиха първия си мач в плейофите от юни 2011-а, когато триумфираха с титлата. „Страхотен успех, но още няма какво да празнуваме. Играхме добре и в двата мача и трябва да продължим да го правим” заяви гардът Хосе Калдерон. 

Монтей Елис завърши с 21 точки, Шон Мериън добави 20, а Девин Харис и Дирк Новицки съответно 18 и 16 за триумфа, който бе изкован след здрава игра в защита и добри действия в атака. 

Гостите водеха с 5 точки на почивката, но скоро след подновяването на играта дръпнаха с 10, след като вкараха първите 5 точки за периода. Авансът им достигна до 88:73  30 секунди преди края на третата част, а в последната разликата се вдигна до 97:76 и всичко бе ясно. 

„Биха ни във всяко едно отношение. Играха по-здраво от нас, докато ние бяхме меки в защита и неагресивни.  Разочаровани сме, но ще опитаме да се подобрим” коментира Ману Джинобили, който вкара 27 точки за домакините.