Шампионите от Маями Хийт не допуснаха изненада във втория си мач срещу Шарлът, въпреки че имаха трудности. 

ЛеБрон Джеймс наниза 32 точки, а Крис Бош добави 20 за успеха на Горещите със 101:97, който им осигури преднина от 2-0 в серията преди двете срещи в залата на Бобкетс. 

„Определено можем да играем много по-добър баскетбол” коментира Джеймс, който в края получи много тежък удър в гърлото от Джош Макробъртс, атакувайки коша, но се възстанови. 

Горещите контролираха мача през повечето време, като още през първата четвърт дръпнаха с 10 точки. Толкова бе преднината им на почивката, а в средата на последната част бяха напред с 91:77. 

Последваха обаче 10 поредни точки за Рисовете, които се върнаха в мача. След грубото нарушение срещу себе си, ЛеБрон Джеймс вкара един фаул за 98:94, но Кемба Уокър наниза тройка и намали преднината на една. 

Джеймс не сгреши от линията, правейки разликата 3 точки и давайки шанс на гостите да изравнят. Гари Нийл обаче бе затворен добре, а след това Дуейн Уейд открадна топката от ръцете на Крис Дъглас-Робъртс и гарантира триумфа с един точен наказателен удар. 

Това бе 18-ата поредна победа на Маями над Шарлът, а в цялата си кариера ЛеБрон няма загубена серия, когато отборът му води с 2-0 успеха, като е продължил напред и в 11-те случая, така че знаците за Шарлът изобщо не са добри. 

Ал Джеферсън завърши с 18 точки и 13 борби за гостите, въпреки че игра с контузия и накуцваше през повечето време. Не е ясно обаче дали ще вземе участие в следващите срещи.