Въпреки че вече е на 37 години и се насочва към 17-ия си сезон в НБА, Винс Картър не е загубил надежда, че ще спечели титлата.

След 3 години в Далас ветеранът прие предложението на Мемфис и подписа договор с Гризлис за 3 сезона срещу 12 милиона долара. Отборът игра в плейофите през последните 4 години, като през 2013-а стигна до финала в конференцията и въпреки че в състава има няколко играчи над 30 години, баскетболистът не счита това за проблем.

„Те са готови за плейофите, така че моята цел е да помогна с каквото мога. Целта ми е да стигнем възможно по-далеч и се надявам, че ще вдигнем трофея „О’Брайън“ тук в Мемфис. В крайна сметка един „доста стар отбор“ стана шампион съвсем скоро“ заяви Картър по време на официалното си представяне.

В кариерата си той има средно по 20 точки на мач, като през последния сезон записа по 11,9 в 81 мача влизайки от пейката за Маверикс. С точната си стрелба отдалеч крилото трябва да направи Мемфис по-опасен от далечна дистанция, след като Гризлис бе последен с едва 4,9 отбелязани тройки през миналата кампания.

Винс, който в първите години от кариерата си, блестеше с изключителните си забивки, напоследък залага повече на стрелбата отдалеч, като вече натрупа 1809 точни опита, което го нарежда на 7-о място във вечната класация.