Чикаго Булс прави опит да влезе в борбата за лидера на Минесота Кевин Лав, който е голямата цел на Кливланд, съобщава ESPN.

Кавалерите силно искат да съберат крилото с ЛеБрон Джеймс и да превърнат тима в основен фаворит за титлата, като вече са готови да включат в сделка с Вълците избраният под №1 от Драфта Андрю Уигинс.

Освен това тимът се договори с Юта да получи Джон Лукас, Ерик Мърфи и Малкълм Томас в замяна на Карик Феликс, избор от Драфта и пари, като по този начин тези играчи също биха могли да бъдат включени в сделката.

Биковете, които взеха Пау Гасол и Никола Миротич, обаче се надяват, че ще успеят да постигнат по-бързо споразумение с Минесота, но за целта ще трябва да се лишат от Тадж Гибсън и Джими Бътлър, което не е ясно дали ще се случи.

Както е известно Лав обяви, че няма да поднови договора си с Вълците, който изтича през следващото лято и затова за тима най-изгодно е да се раздели с него. Кевин Мартин и Джей Джей Бареа вероятно също ще бъдат в пакета, като по този начин Минесота ще си освободи достатъчно средства.