Една от големите звезди в НБА Блейк Грифин няма да бъде част от отбора на САЩ за предстоящото световното първенство по баскетбол, което започва в края на август в Испания. 

Атрактивното крило обяви, че ще пропусне турнира, тъй като иска да вложи всичките си усилия, за да се подготви максимално добре за предстоящия сезон в Лигата. Той не успя да участва и на Олимпиадата в Лондон през 2012-а, когато обаче бе с травма, която наложи да бъде опериран. 

„Оценявам високо възможността да играя за САЩ през това лято и за мен е чест, че бях включен в предварителния отбор за световното първенство. В момента обаче съм фокусиран и отдаден на стремежа да се подобря за предстоящия сезон с Клипърс” заяви Грифин в официално съобщение. 

Така той се присъединява към гарда на Оклахома Сити Ръсел Уестбрук, който наскоро също обяви, че няма да бъде част от състава, за да си почине след проблемите с коленете, които имаше. 

Американците се събират на лагер в Лас Вегас в понеделник, като се очаква към групата да се присъедини и гарда на Уошингтън Уизърдс Джон Уол, който е приел поканата да бъде част от състава. 

Селекционерът Майк Кжижевски има на разположение 19 играчи, от които ще определи състава от 12 души, който ще защитава световната си титла.