Националният тим на САЩ и Индиана Пейсърс получиха удар, след като Пол Джордж получи тежка контузия по време на двустранна игра на селекцията на Щатите в Лас Вегас. 

Крилото, което бе считано, че със сигурност ще попадне в състава за световното първенство в Испания, което започва в края на месеца, най-вероятно е с тежко счупване на крака и няма да играе дълго време. 

Инцидентът стана в началото на последната четвърт на импровизирания двубой, когато Джордж опита да блокира стрелба на Джеймс Хардън при бърза атака. При презимяването обаче десният му крак попадна точно в основата на баскетболния кош. 

Кракът на Джордж се огъна под почти 90 градуса под коляното и веднага стана ясно, че положението му е много сериозно. След като получава 15 минути лекарска помощ, той бе изнесен на носилка и веднага откаран в болница. 

„Благодаря за обичта и подкрепата ви. Ще се върна по-силен отпреди. Обичам ви!“ написа по-късно Джордж в Туитър, но травмата предполага, че е много вероятно той да пропусне целия предстоящ сезон в НБА. 

Баскетболистът се превърна в един от най-добрите играчи в Лигата през последните 2-3 години, като през изминалата кампания записа средно по 21,7 точки, 6,8 борби, 3,5 асистенции и 1,9 откраднати топки средно на мач. 

Травмата му промени плановете и на селекционера Майк Кжижевски, който днес трябваше да отстрани няколко играчи от състава и да сведе избора за световното до 14-15 души. Сега обаче това ще се забави.