Кливланд Кевълиърс продължава да опитва да направи максимално силен тим, който да стигне до титлата в НБА.

Поредната цел на отбора е ветерана Шон Мериън. 36-годишният баскетболист с прякор Матрицата, е свободен агент, след като договорът му с Далас изтече и не бе подновен.

ESPN съобщава, че бившият играч на Финикс, Маями и Торонто, който е отличен защитник, е бил забелязан в Кливланд, където е провел разговори с шефовете на Кевълиърс.

Ръководството на Кливланд може да предложи минималното възнаграждение на Мериън, което е в размер на около 1,5 милиона долара предвид неговия стаж в Лигата, но въпреки това в тима се надяват, че ще успеят да го убедят да подпише.

Генералният мениджър Дейвид Грифин е в много добри отношения с баскетболиста, след като двамата бяха заедно в Сънс преди години и това може да изиграе своята роля при избора на Мериън.

Крилото е изключително полезен играч, който може да бъде активен както в борбата под коша, така и на външните позиции заради добрата си стрелба и всеки тим би се радвал да го има при себе си. Индиана също проявява интерес, но се твърди, че на този етап предимството е за Кливланд.

През миналия сезон Мериън записа средно по 10,4 точки и 6,5 борби средно на мач, а общо в кариерата си има по 15,8 точки и 9 овладени топки на двубой.