Националният отбор на САЩ по баскетбол се раздели с трима играчи, които няма да пътуват за световното първенство в Испания.

Тава са дуото на Уошингтън Джон Уол и Брадли Бийл, както и Пол Милсап от Атланта, като по този начин тимът е сведен до 16 играчи. От тях трябва да бъдат отстранени още четирима, за да се стигне до крайния избор от 12. Очаква се новината да бъде обявена официално тази вечер.

Решението за първите отпаднали играчи се очакваше още през уикенда, но тежката контузия на Пол Джордж доведе до известно забавяне.

От останалите баскетболисти петима се считат за сигурни участници в състава и това са Кевин Дюрант, Джеймс Хардън, Антъни Дейвис, Дерик Роуз и Стивън Къри. Останалите 11 са Кайри Ървинг, Деймиън Лилард, Кайл Корвър, ДеМар ДеРозън, Клей Томпсън, Чандлър Парсънс, Кенет Фарийд, Гордън Хейуърд, ДеМаркъс Къзънс, Андре Дръмънд и Мейсън Плъмлий.

В момента отборът е пуснат в почивка до 13 август, когато ще се събере в Чикаго за финалната част от подготовката, в която ще бъдат изиграни няколко контролни мачове преди старта на надпреварата на 30 август.