Баскетболистите на България допуснаха четвърта поредна загуба в евроквалификациите, след като паднаха за втори път от Холандия, този път с 57:66. 

Момчетата на Георги Младенов играха добре през първото полувреме, но през второто направиха много пропуски и след като вкараха едва 17 точки за 20 минути бе ясно, че няма как да се надяват на успех.  

В началото домакините имаха предимство и след първата четвърт се оттеглиха с преднина от 23:18. 

Във втората обаче българите се подобриха, заличиха изоставането си и на почивката бяха с точка напред – 40:39, като Александър Везенков бе вкарал цели 19 точки. 

Слаби минути в третата част изпълнени с много пропуски дадоха възможност на холандците да се откъснат с 50:44, след като хората на Георги Младенов в продължение на 6 минути не отбелязаха точка. 

Най-хубавото е, че за този период домакините също не бяха кой знае колко ефективни и преди последната част резултатът бе само 53:49 в тяхна полза. 

В продължение на 4 минути в началото на решителния период никой от отборите не вкара. Последва кош на Александър Везенков, но след това домакините реализираха 8 поредни точки за 61:51 и с това си осигуриха и победата. 

Александър Везенков вкара 26 точки за България, като най-големият проблем за нашите отново бе борбата под коша, която бе загубена със 17:41, като холандците овладяха цели 19 топки в атака, срещу едва 2 за нашите.