Баскетболистите на Испания спечелиха трофея от турнира в Бадалона, който служи за подготовка на няколко тима за световното пъренство, но изобщо не бяха убедителни в играта си. 

Все пак класата на тима си каза думата и иберийците биха Украйна със 71:63. Това бе седми пореден триумф в контролните мачове на състава, но в него се видяха и слабости. 

Традиционно силното оръжие на отбора - стрелбата от тройката, изобщо не бе на ниво като домакините успяха едва в 24% от опитите си от дистанция. В началото те пропуснаха 10 поредни изстрела и неслучайно в 18-ата минута губеха с 26:34. 

Все пак със 7 поредни точки до почивката преднината на украинците бе намалена, но след паузата двубоят продължи да бъде оспорван. 5 поредни точки на Серж Ибака в края на третата част даде въздух на испанците, които поведоха с 55:52 преди последните 10 минути. В тях те вкараха първите 5 точки и до края не изпуснаха инициативата. 

Хуан Карлос Наваро отбеляза 15 точки за победителите, сред които половината от тройките на отбора – 3. Марк Гасол добави 13, а брат му Пау и Ибака помогнаха с по 12. За Украйна, която също ще участва на световното първенство, Кирил Натяжко се отчете със 17 точки.