Баскетболистите на САЩ спечелиха и последната си контрола преди световното първенство, след като сразиха Словения със 101:71 в Лас Палмас. 

Антъни Дейвис и Кенет Фарийд бяха в основата на триумфа, като доминираха в подкошието и завършиха съответно с 18 и 14 точки. Естествено звездите от НБА не пропуснаха да покажат атрактивни изпълнения и всеки път когато имаха възможност организираха бърза атака. 

Кайри Ървинг стартира като плеймейкър и се отчете с 13 точки, като именно той и Дерик Роуз ще бъдат сменяни на тази позиция. Руди Гей и Клей Томпсън вкараха по 11 точки за триумфа. 

„Просто искаме да сме сигурни, че каквото и да правим ще го правим заедно и ще бъдем единни, тъй като знаем, че в надпреварата няма да бъде лесно” заяви Дейвис. 

Разликата след първата част бе само 6 точки, но във втората американците вкараха първите 10 и набързо се откъснаха напред. Те ограничиха звездата на Словения Горан Драгич до стрелба от игра 3 от 11 и гардът завърши само с 6 точки. Брат му Зоран бе най-резултатен за европейците с 16. 

Американците започват световното първенство с мач срещу Финландия, а словенците срещат Австралия.