Пилотът на Макларън Дженсън Бътън е изумен от лошия късмет на бившия си съотборник Люис Хамилтън, който е претендет за титлата, но сякаш изглежда, че съдбата просто няма да му даде да я спечели. 

Британецът разполага заедно с най-добрия автомобил в момента и води битка със съотборника си Нико Росберг, но в 3 състезания на взе точки заради различни проблеми, а в други две трябваше да стартира в края на колоната. 

Върхът бе миналата неделя, когато Росберг удари Хамилтън при опит да го изпревари, спука гумата му и го извади от състезанието, което му помогна да дръпне с 29 точки в класирането. 

„Съчувствам на Люис. Просто е невероятно всичко, което му се случи. Никога не съм виждал толкова лош късмет или загуба на точки заради лоша преценка от други хора, да случват на някого, който разполага с толкова доминантен автомобил” заяви Бътън. 

„Мерцедес трябва да завършват на първо и второ място във всяко състезание, но непрекъснато губят точки. Те със сигурност ще спечелят шампионата, но битката е много по-оспорвана, отколкото трябваше да бъде. Люис наистина приема мъжки това, което преживява и се надявам, че увереността му няма да пострада от тези несполуки” добави англичанинът, за когото инцидента на „Спа” е напълно ясен. 

„Сигурен съм, че Нико ще погледне на катастрофата и ще се почуди какво си е мислел в момента. Феновете го освиркаха, а за мен това е много голям проблем”.