Селекционерът на бъргарския национален отбор по баскетбол Георги Младенов остана доволен от победата над Израел с 69:61, с която тимът прекъсна поредицата си от 5 последователни поражения и завърши квалификациите с победа. 

След сътресенията и изваждането на някои играчи от отбора, българите играха вдъхновено и наваксаха изоставане от 30:47 в началото на второто полувреме, стигайки до обрат. Мачът така или иначе бе без значение за домакините, които вече си бяха осигурили класиране за финалите. 

„Поздравления за Израел и неговото класиране за европейското първенство, защото те са силен отбор. Ние просто искахме да играем добре и да завършим с победа, която е важна за увереността ни в бъдеще. В отбора има няколко нови момчета и този мач бе важен за тях” заяви Младенов. 

Най-резултатен за България отново бе Александър Везенков, който завърши с 20 точки, като успя в 8 от 13-те си стрелби от игра. Божидар Аврамов се отчете с 14, а Христо Захариев помогна с 12. 

„Имахме нужда от тази победа. Изиграхме и някои добри мачове по време на квалификациите, които обаче загубихме. Гордеем се, че победихме, тъй като сме млад отбор, който в бъдеще ще става по-силен” заяви Везенков. 

Иначе Холандия победи Черна Гора с 68:55 в решителния сблъсък и за първи път от 1989-а година ще играе на финалите.