Новият собственик на ЛА Клипърс Стив Балмър направи първия си ход, откакто придоби клуба, като поднови договора на треньора Док Ривърс за следващите 5 сезона – до лятото на 2019-а. Счита се, че той ще получава по 10 милиона долара годишно. 

„Това е вълнуващ ден за нашата организация. Док е не само един от най-добрите треньори в играта, но освен това той олицетворява характера и победния дух на ЛА Клипърс” заяви Балмър. 

Ривърс застана начело на тима през юни 2013-а като първоначално се обвърза с отбора за 3 сезона. Преди това той изкара няколко сезона в Бостън Селтикс, с който спечели и титлата през 2008-а. Преди два месеца той стана и отговорник по баскетболните операции на отбора. 

52-годишният специалист изведе тима до рекордните в историята му показатели от 57-25 след редовния сезон, а в плейофите калифорнийци загубиха от Оклахома Сити с 2-4.  

С играчи като Блейк Грифин и Крис Пол бъдещето на Ножиците определено изглежда светло и амбициите са да бъде спечелена титла, след като до скоро това бе един от най-слабите отбори в цялата история на НБА.