Баскетболистите на САЩ записаха трета победа на световното първенство в Испания, след като спечелиха с 98:71 срещу Нова Зеландия. 

Антъни Дейвис отново бе лидер на състава, като завърши с 21 точки, а Кенет Фарийд допринесе с 15 и 11 борби. Джеймс Хардън и Стивън Къри помогнаха съответно с 13 и 12 точки за победителите, които ще играят с Доминиканската република и Украйна до края на борбата в груповата фаза. 

Те показаха уважение преди сблъсъка, като спряха да загряват, докато съперникът им изигра традиционния си танц „хака”. 

За разлика от мача с Турция, в които звездите от НБА имаха затруднения, този път те водеха през цялото време, като интрига имаше през първата четвърт, която завърши 27:20 за САЩ. 

Серия от 12 поредни точки във втората част вдигна разликата до 50:29 и след това всичко приключи. „Това бе едно добро и солидно представяне от нас. Мисля, че по отношение на енергията в целия мач бяхме на високо ниво” заяви треньорът Майк Кжижевски. 

Резултати от другите мачове от деня: Мексико – Ангола 79:55, Украйна – Турция 64:58, Австралия – Литва 82:75 (първа загуба за литовците в турнира), Словения – Южна Корея 89:72.