Баскетболистите на САЩ постигнаха една от най-скромните си победи на световното първенство, но след 86:63 над Мексико стигнаха до 1/4финалите. 

Хората на Майк Кжижевски успяха да спестят и от силите си, тъй като за всички бе ясно, че победата им е гарантирана. Стеф Къри избухна с 20 точки за 25 минути на терена, като наниза 6 тройки от всякакви позиции.

Съотборникът му в Голдън Стейт Клей Томпсън добави 15 точки за успеха, а още трима завършиха с двуцифрен актив за фаворита в надпреварата. Густаво Айон впечатли от състава на Мексико, с 25 точки и 8 борби. 

Във втория 1/8финал Франция надви Хърватия с 69:64 след оспорван мач. Петлите наваксаха 8 точки изоставане след първата четвърт и малко преди края на третата поведоха с 16. 

В последната обаче хърватите се върнаха в мача и при 64:66 дори имаха топката, но Боян Богданович, който завърши с 27 точки, пропусна от тройката 24 секунди преди края, а след това Тома Йортел реализира два фаула за французите и с това на практика гарантира триумфа. 

Никола Батум вкара 14 точки за победителите, а много силно от пейката се включи Еван Фурние, който помогна с 13. Микаел Желабал вкара 11, сред които 2 много важни тройки в последната четвърт.