Селекционерът на баскетболния тим на Сърбия Саша Джорджевич призна превъзходството на САЩ, след като балканците паднаха с 92:129 във финала на световното първенство. 

Сърбите започнаха силно мача, но изключителна стрелба от дистанция на американците им донесе солиден аванс още до края на първата част и всичко бе ясно. 

„Разочаровани сме, но в крайна сметка загубихме от най-добрия отбор, който заслужаваше титлата. Те просто ни сритаха отзад. Нищо в играта ни не се получаваше, но аз съм горд със своите момчета, защото никой не очакваше от нас да спечелим сребърните медали. Трябва да играем по-често срещу САЩ, за да можем да разберем как да ги победим. Ние сме млад отбор, който в Рио след 2 години ще бъде още по-зрял” заяви бившият национал. 

Колегата му Майк Кжижевски отчете силната игра на своя тим, но призна, че съставът му е имал и затруднения в някои мачове. 

„Наистина резултатите ни бяха убедителни, но в много срещи нещата не бяха лесни. Съумявахме обаче да правим силни серии и да печелим, а днес изглеждаше, че силната ни серия продължи 35 минути. Важно е обаче не само да печелиш, но и как го правиш и ние показахме уважение към всеки един отбор, с който играхме”. 

„В същото време обаче и спечелихме нужното уважение, когато започнахме този проект преди 9 години. В тези турнири има много силни отбори и ние трябва да бъдем на ниво всеки път, което направихме и сега, за да не допускаме да имаме лош ден. Във финала изглеждаше, че доминираме, но за целта бе необходимо да положим сериозни усилия” изтъкна наставникът.