ЛеБрон Джеймс обяви, че все още има какво да доказва, след като за първи път облече екипа на Кливланд. 

Суперзвездата се завърна при Кавалерите през лятото след 4 години в Маями, където игра 4 поредни финала и спечели 2 титли на НБА. Вчера той седна пред медиите заедно с новите си съотборници Кевин Лав и Кайри Ървинг, като тримата са призвани да донесат първата титла на града в професионалния спорт от 1964-а, когато Браунс триумфираха в НФЛ. 

„Все още има какво да доказвам, заради очакванията, които сам съм си поставил. Изисквам повече от себе си отколкото всеки друг. Сега към много по-търпелив отпреди 4 години. Разбирам какво е необходимо да се спечели титлата. Това е най-трудното нещо за постигане и за 4 години го разбрах. Изпитах огромна радост, но и силно разочарование, така че зная всичко” заяви Джеймс. 

На медийния ден на Кливланд присъстваха представители на над 300 медии, включителни телевизионни екипи от Германия, Япония и Бразилия. Фотографите пък не изпускаха от поглед Джеймс, заедно с Лам и най-полезния играч на световното първенство – Кайри Ървинг. 

„В отбора дойдоха много силни играчи, но аз зная от опита, който имам, че не имената, а отборите са тези, които играят. Затова е необходимо време колективът да се развие, да се сработи и да намери своята идентичност. Ние се целим високо, но ще видим докъде ще стигнем” заяви новият треньор на отбора Дейвид Блат. 

„Никой няма да ни даде нищо даром. Много хора ще искат да се провалим, така че трябва да сме психически устойчиви и да можем да се справим с напрежението. Трябва да сме солидни в действията си и аз очаквам с нетърпение изграждането на този отбор” изтъкна Кевин Лав.