Суперзвездата на ЛА Лейкърс  Коби Брайънт е сигурен, че ще се върне към най-добрите си дни и ще покаже, че е способен отново да бъде сред най-големите звезди в Лигата, когато утре рано сутринта стартира новия сезон в НБА. 

36-годишният гард се възстанови през миналата година от скъсан ахилес, но след  само 6 мача получи контузия в коляното и пропусната останалата част от кампанията. Сега обаче е готов за нови подвизи. 

„Зная какво правя на тренировки всеки ден и което се надявам, че ще видите и по време не редовните срещи” заяви Брайънт, който записа средно по 26,6 точки в последните 3 контроли на отбора, а треньорът Байрън Скот е сигурен, че ще може да го използва средно между 30 и 40 минути на мач. 

„Всеки ден се стремим да подредим пъзела правилно, за да можем да печелим. Стъпка по стъпка трябва отново да се върнем там, където ни е мястото. Приемам това като лично предизвикателство.  Не се притеснявам от нова контузия. Готов съм отново да покажа своите способности” изтъкна Коби, чийто тим обаче според специалистите ще пропусне плейофите за втора поредна година. 

Калифорнийци бяха напуснати от Пау Гасол, загубиха Стив Неш за цялата кампания, а с контузии са още играчи като Ник Йънг, Ксавиер Хенри, Уейн Елингтън и Райън Кели. Тимът открива кампанията в домакинство срещу Хюстън утре рано сутринта. 

В другите два мача от първия ден шампионите от Сан Антонио ще получат пръстените си преди домакинството срещу Далас, а Ню Орлийнс ще бъде домакин на Орландо. 

Това е 69-ият сезон в Лигата, като фаворитите за титлата изглеждат ясни. Кливланд ще търси първи триумф с ЛеБрон Джеймс и Кевин Лав, но ще трябва да се пребори с конкуренцията на Маями и Чикаго. На Запад Шпорите ще се опитат за първи път да триумфират в поредни години, но ще имат сериозна конкуренция в лицето на Оклахома Сити, ЛА Клипърс, Голдън Стейт, а и Портланд ще се стреми към изненада.