Сезонът в НБА започна по възможно най-лошия начин за новобранеца на ЛА Лейкърс Джулиъс Рандъл. 

Младокът, който стави добри впечатления в предсезонните мачове, счупи десния си крак в мача срещу Хюстън, загубен с 90:108 и сега ще отсъства доста време. 

Избраният поз №7 от Драфта баскетболист пострада в последната част, когато се сблъска с двама съперници под коша и падна лошо на паркета. Диагнозата е счупена тибия. 

„Много е разочароващо и в последните минути изобщо не мислехме за мача. Той положи страшно големи усилия през лятото и изключително неприятно да пострада по такъв начин. Наистина не играхме добре като цяло, но по-тъжното е, че загубихме един от младите си играчи” коментира треньорът Байрън Скот. 

Коби Брайънт се отчете с 19 точки за Лейкърс, като в края се сдърпа с бившия си съотборник Дуайт Хауърд, който го удари с лакът при една ситуация. Джеймс Хардън наниза 32 за Ракетите, а Тревър Ариза се отчете с 5 тройки и общо 16 точки за убедителния успех на тексасци, който бе изкован още до почивката, когато разликата стигна 18 точки. 

В третия мач от деня Ню Орлийнс Пеликанс победи Орландо Меджик със 101:84 след 26 точки, 17 борби и 9 чадъра на Антъни Дейвис. Много силно игра и турския център Омер Ашък, който помогна с 14 точки, 17 овладени топки и 5 блокирани изстрела. Райън Андерсън се завърна след операция заради контузия на врата и помогна за триумфа с 22 точки.