Баскетболистите на Сан Антонио си взеха шампионските пръстени за триумфа в НБА през миналия сезон, но след това трябваше здраво да се потрудят, за да стартират новата кампания с победа. 

Шпорите измъкнаха 101:100 срещу Далас в тексаското дерби, което предложи много емоции и интересни моменти. Тони Паркър завърши с 23 точки, Ману Джинобили добави 20, а Тим Дънкан се отчете с 14 и 13 овладени топки за успеха. Кауай Ленърд пропусна двубоя заради проблем с окото. 

„Един такъв мач е наистина специален. Най-важна е настройката, защото трябва да се отърсиш от успеха, който си постигнал преди това. Емоциите са много и силно искаш да излезеш на игрището и да играеш” заяви Джинобили, чийто тим спечели за пети път поред първата си среща след тримфа в Лигата. 

Както и в последните плейофи, когато Маверикс измъчи сериозно Сан Антонио и двата тима изиграха 7 мача от 1-ия кръг, сега Дирк Новицки и компания също бяха близо до победата и можеха да развалят настроението на феновете на Шпорите, които се насладиха на церемонията преди мача, с която се отбеляза петата титла на тима в историята.  

Германецът завърши с 18 точки, а Монтей Елис добави 26 за гостите, които в последните минути наваксаха 7 точки пасив и дръпнаха със 100:98 след кош на Новицки минута и половина преди края. Паркър обаче отговори с тройка в ответната атака, а след това и двата отбора пропуснаха да вкарат. При последната ситуация Чандлър Парсънс получи шанс да се превърне в герой за Далас, но след изстрела му от тройката, топката се отби от предната част на ринга.