Емоциите на ЛеБрон Джеймс от първия му официален мач от 4 години за Кливланд, се оказаха твърде силни и Ню Йорк се възползва от лошия му ден. 

Кармело Антъни и компания спечелиха гостуването си на Кавалерите с 95:90 и нанесоха първо поражение на отбора, който мнозина считат за основен претендент за титлата. 

„Не направих нищо кой знае какво. Беше наистина специална нощ, но се радвам, че вече мина” заяви Джеймс, който завърши със 17 точки при стрелба от игра 5 от 15, като пропусна 8 от първите си 9 изстрела и направи цели 8 технически грешки. 

Кармело Антъни бе лидер на гостите с 25 точки, като отбеляза решителния кош със стрелба с изтегляне от крилото 25 секунди преди края, след което резултатът стана 92:87 за гостите. В ситуацията той бе пазен именно от Джеймс. 

Преди двубоя атмосферата в залата бе наистина наелектризираща, след повече от 20 000 души приветсваха бурно ЛеБрон, който направи повторен дебют за отбора 11 години след първото си идване в тима. 

Кайри Ървинг водеше домакините с 22 точки, а Кевин Лав се отчете с 19 и 14 овладени топки, но и той пропусна доста стрелби като успя само в 6 от 14 опита. Играчите от пейката също не бяха с особен принос, след като вкараха едва 12 точки срещу 41 за помощните хора на Ню Йорк. 

Гостите пък реализираха 53,6% от опитите си, което също им помогна да спечелят и да заличат донякъде лошите впечатления, които оставиха при домакинската си загуба от Чикаго предишния ден. Иман Шъмпърт и Джей Ар Смит добавиха по 12 точки за триумфа.