Лошите новини за Оклахома Сити Тъндър следват една след друга. След като лидерът Кевин Дюрант бе опериран преди 2 седмици и ще пропусне най-малко първия месец от сезона в НБА, сега и другата голяма звезда на отбора Ръсел Уестбрук пострада. 

Гардът получи фрактура на метатарсална костица на дясната ръка в началото на мача срещу ЛА Клипърс, загубен с 90:93. Той пострада, когато се удари в лакътя на Блейк Грифин и въпреки че от отбора не обявиха колко време ще отсъства, най-вероятно става въпрос за няколко седмици. 

В негово отсъствие Пери Джоунс наниза рекордните в кариерата си 32 точки, но не успя да спаси отбора си от втора поредна загуба, която последва поражението в Портланд предишния ден. 

„Доволен съм, че не се отказахме и не спряхме да се борим, въпреки контузията. Точно това трябва да правим, докато всички се оправят и се завърнат” заяви Джоунс. Серж Ибака пропусна тройка със сирената и не успя да прати мача в продължение. 

Блейк Грифин водеше домакините с 23 точки, а Крис Пол добави 22. Мачът изгледа и новия собственик на отбора Стив Балмър, който плати повече от 2 милиарда долара, за да придобие тима и беше много емоционален по време на двубоя. 

Останалите резултати от деня: Минесота – Детройт 97:91, Далас – Юта 120:102, Орландо – Уошингтън 98:105.