Двама от младите и атрактивни играчи в НБА ще продължат да носят екипите на настоящите си тимове, след като се споразумяха да подновят договорите си с тях. 

Плеймейкърът на Минесота Тимбъруулвс Рики Рубио ще остане при Вълците още 4 години, за които ще получи общо 55 милиона долара. 

„Не мога да бъда по-щастлив. Отборът показа вяра в мен и съм развълнуван от възможността да водя този млад отбор” заяви испанецът, който ще получава по около 14 милиона на година. 

В същото време стрелецът на Голдън Стейт Клей Томпсън ще продължи да носи екипа на Уориърс, след като се разбра за 4-годишен контракт за общо 70 милиона долара. 

Ако не бе постигнато споразумение, световният шампион със САЩ щеше да стане свободен агент следващото лято, макар че настоящият му тим щеше да има правото да изравни всяка оферта, която той получи. 

Томпсън записа по 18,1 точки, 3 борби и 2,2 асистенции на мач през миналия сезон и заедно със Стивън Къри са в основата на възраждането на Голдън Стейт, който в момента е един от най-атрактивните тимове в Лигата.