В Шарлът Дирк Новицки и неговият Далас имаха поводи за радост. Шампионите за 2011 година спечелиха лесно със 107:80, а германецът стана едва четвъртият играч в историята, който вкарва 27000 точки за един отбор след Майкъл Джордан, Карл Малоун и Коби Брайънт.

Новицки приключи срещата с 13 точки, а шестима играчи на гостите вкараха поне 10 точки. С най-много завърши Монта Елис, който отбеляза 18. За домакините от Шарлът Джералд Хендерсън също приключи с 18 точки, но само двама негови съотборници минаха границата от 10 - Кемба Уолкър и Ханеро Парго, които добавиха по 11.

Мемфис пък стана първият отбор, който достигна границата от 10 победи от началото на сезона в Националната баскетболна асоциация, след като надделя над гостуващия Хюстън със 119:93. Преди мача и двата отбора имаха актив от по 9 успеха и 1 загуба и мачът в Тенеси се очакваше с голям интерес.

Интрига в него обаче нямаше, тъй като домакините натрупаха аванс от 16 точки още в първата четвърт, който почти до края на срещата растеше, за да достигне в един момент впечатляващите 36 точки.

Ключова роля за успеха на Мемфис изигра втората петица на отбора. Четирима играчи, влезли от пейката, вкараха между 10 и 13 точки, а резервите на тима отбелязаха общо 56 точки срещу едва 40 за тези на Хюстън.

Най-резултатен за домакините беше гардът Майк Конли, който реализира 19 точки. 15 точки от едва 7 изстрела към противниковия кош вкара Кортни Лий, а Зак Рандолф се отчете с 14 точки.

За Хюстън лидерът на отбора Джеймс Хардън направи най-слабия си мач от началото на сезона и приключи двубоя с 6 точки, само 1 кош от игра и 3 грешки в атака. Тревър Ариса вкара 16 точки за гостите от Тексас, Дуайт Хауърд добави 15, а Патрик Бевърли остана с 10.