Няколко месеца след като не допуснаха ЛеБрон Джеймс да спечели трета поредна титла с Маями, баскетболистите на Сан Антонио отново разочароваха Краля. 

Шпорите спечелиха с 92:90 гостуването си в Кливланд, след като Тим Дънкан и Борис Диао вкараха по 19 точки, за да помогнат за 10-ата поредна победа на тексасци над Кавалерите. Кливланд не е побеждавал съперника си от март 2010-а, когато суперзвездата все още бе в състава. 

ЛеБрон имаше шанс да направи нещо в последните секунди, когато Ману Джинобили изпусна втория си наказателен удар. Домакините нямаха право на повече прекъсвания и Джеймс тръгна напред, но в центъра загуби топката и така възможностата бе пропусната. 

„Пуснах топката зад гърба си и исках да сменя посоката, но я изгубих от контрол. Понякога обаче това се случва” коментира ЛеБрон, който вкара само 15 точки при стрелба от игра 6 от 17. 

Домакините успяха да дръпнат с 11 точки във втората четвърт, но бързо бяха застигнати, а в края опитът на шампионите си каза думата и те измъкваха успеха, за да подобрят баланса си до 7-4, докато Кливланд се влоши до 5-5.