Проблемите на Кливланд, въпреки привличането на солидни играчи, продължават. Тази нощ Кавалерите паднаха със 78:91 при гостуването си на Уошингтън и записаха трета поредна загуба. 

Те вече са с отрицателен баланс от 5-6 и показват сериозни колебания в представянето си, което донякъде може би е нормално поради факта, че отборът е почти изцяло подновен. 

От друга страна с ЛеБрон Джеймс и Кевин Лав ситуацията би трябвало да бъде доста по-добра. С успеваемост при стрелбата от 36% обаче нещата няма как да се получат особено и ако играчите не вкарат кош от игра в последвите 9 минути. 

„В момента сме в известна тъмнина и трябва да намерим начин да излезем на светло. Взимахме лоши решения при някои ситуации и това ни навреди” заяви треньорът Дейвид Блат. 

ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг вкараха по 22 точки, но Джон Уол поведе столичани с 28, като в третата четвърт отбеляза 17, за да запази аванса на отбора си двуцифрен, след като той бе паднал от 13 на 7 точки. Уизърдс подобриха баланса си до 8-3 и продължават да бъдат един от водещите отбори в Източната конференция.