Българският шампион Левски допусна осма загуба в Адриатическата лига по баскетбол за мъже. Възпитаниците на Константин Папазов отстъпиха като гост на Металац (Сърбия) с 54:81 точки в деветия кръг на турнира.

"Сините" са на последно място в класирането с една победа от началото на сезона.

Металац е на осмо място с четири победи и пет загуби. За тима това беше четвърти пореден успех. Сърбите започнаха двубоя със серия от 14:0, а след това поведоха с 18:2.

Те продължиха да доминират и през втората четвърт разликата премина границата от 20 точки. На почивката Металац водеше с 45:28.

В началото на второто полувреме домакините записаха аванс от 24 точки при 54:30, след което срещата се доигра. Левски беше в Сърбия без напусналия отбора Милян Пупович и без контузените Христо Захариев и Брендън Хийт.

Най-полезен за "сините" беше Димитър Димитров, който реализира 21 точки. Капитанът Павел Иванов се отчете с 9 точки, а 8 точки вкара Павлин Иванов.

За победителите се отличиха Джордже Майсторович с 19 точки и Никола Малешевич със 17 точки. В следващия си мач от турнира на 30-и ноември Левски гостува на босненския Игокеа.