Ръсел Уестбрук бе бурно приветстван от феновета на Оклахома Сити, когато бе представен преди мача с Ню Йорк. След това той показа на привържениците какво е липсвало на отбора в последния месец. 

Гардът наниза 32 точки за едва 23 минути на игрището, добави 8 асистенции и 7 борби, вдъхновявайки Тъндър за победа над Никс със 105:78. Той пропусна предишните 14 мача, а без него и Кевин Дюрант балансът на отбора бе 4-12. Сега обаче се очаква и другият лидер на тима съвсем скоро да се върне. 

„Беше наистина вълнуващо. Просто съм благословен да правя това, което обичам най-много. Феновете бяха невероятни, енергията огромна и бе много приятно” заяви Уестбрук, който успя в 12 от 17 опита от игра. 

Той започна ударно, като наниза 10 точки за малко повече от 7 минути, а тимът му дръпна с 21:5. Във втората част разликата се увеличи до 40:13 и за гостите, които играха отново без лидера си Кармело Антъни, който е с болки в гърба, нямаше никакви шансове. 

Серж Ибака помогна с 14, а Джереми Ламб добави 13 точки, за да може Оклахома Сити да спечели поредни срещи за първи път през сезона. Очакванията са след завръщането на Дюрант тимът да започне да се изкачва в класирането на конференцията, което ще направи нещата много интересни, тъй като в момента 9 отбора на Запад са с положителен баланс, а още два са с равни победи и загуби.