Баскетболистите на Атланта Хоукс постигнаха страхотна победа със 127:98 над Кливланд, при това в залата на Кавалерите. 

Триумфът бе 11-и в последните 12 мача за Ястребите, които вървят отлично и са с показатели 18-7. Те преодоляха липсата на гарда Джеф Тийг, като Шелвин Мак се включи отлично от пейката с рекордните в кариерата си 24 точки, от които 6 тройки. 

Атланта наниза 16 от 28 изстрела от далечна дистанция, като при това навакса изоставане от 38:50 в средата на втората четвърт. След това спечели третата с 30:15, за да стигне до триумфа. Сривът на Кавалерите бе толкова сериозен, че треньорът Дейвид Блат се извини на феновете. 

„Разочаровани сме от начина, по който играхме. Искам да поднеса извинения на нашите почитатели, които дойдоха да ни гледат, защото не бяхме на необходимото ниво” каза наставникът, чийто тим е с баланс 14-10, но продължава да бъде непостоянен в представянето си. 

ЛеБрон Джеймс отбеляза 21 точки за Кливланд, но в последната част остана на пейката, тъй като тогава разликата вече бе 20 точки. Гостите успяха в забележителните 64,5% успеваемост при изстрелите си, като общо 7 играчи завършиха с двуцифрен актив.