Бостън Селтикс се раздели и с последната си звезда от шампионския отбор от 2008-а година, след като трансферира Ражон Рондо в Далас Маверикс. 

Още вчера сериозно се заговори, че двата тима преговарят и в крайна сметка бе постигнато споразумение. Заедно с плеймейкъра за Тексас заминава и новобранеца Дуайт Пауъл. В замяна Келтите получават ветерана Джамиър Нелсън, Джей Краудър, Брендън Райт, два избора от драфта през 2015 и 2016 и спестени 12,9 милиона долара. 

С привличането на Рондо Далас става сериозен претендент в силната Западна конференция, след като титулярната петица добива застрашителен вид и в нея попадат Дирк Новицки, Монтей Елис, Тайсън Чандлър и Чандлър Парсънс. 

28-годишният Рондо има средно по 11 точки, 8,5 асистенции, 4,7 борби и 1,9 откраднати топка на мач в кариерата си. През този сезон той е №1 по подавания със средно 10,8, а вкарва и по 8,3 точки и овладява 7,5 топки под кошовете. 

„Времето ми в Бостън бе наистина прекрасно, защото израстнах като човек и играч на това място. Преживях някои от най-успешните си години тук и съм благодарен на феновете и на съотборниците си, които бяха изключителни. Развълнуван съм обаче от възможността да играя в толкова талантлив отбор като Далас” написа Рондо в Туитър. 

Той е 4-кратен участник в Мача на Звездите, а освен това също толкова пъти е избирав в идеалния отбор на защитниците на сезона. Маверикс са с баланс 19-8 към момента и са едва 6-и на Запад, но с подобен плеймейкър няма да бъде изненада, ако се изкачат в подреждането съвсем скоро.