Два дни, след като бе обявено, че Ламаркъс Олдридж трябва да оперира палеца си и ще пропусне между 6 и 8 седмици от сезона, лидерът на Портланд неочаквано се завърна и вдъхнови отбора си за победа над Уошингтън със 103:96. 

Крилото се отчете с 26 точки и 9 борби часове, след като обяви, че ще изчака с хирургическата интервенция и ще опита да играе колкото може по-дълго. 

„Идеята е да играя дори до края на сезона. Ако обаче това ми пречи и не съм на добро ниво, тогава ще спра. Дано всичко да мине обаче добре” заяви Олдридж преди мача. 

Той бе приветстван бурно от феновете при представянето на отборите, но началото не бе добро за Трейл Блейзърс, които изостана с 20:32 след първата част и губеха с 14 точки във втората. 

Пионерите не се предадоха и в третия период за първи път излязоха напред, а след това мачът остана оспорван. Ключова се оказа серията на Портланд от 11 поредни точки в последната четвърт. Уесли Матюс даде началото и с 2 поредни тройки, а след това Деймиън Лилард отбеляза два фаула и тройка за 92:85. В последната минута Олдридж вкара два фаула, с които до голяма степен гарантира триумфа. 

Деймиън Лилард вкара 20, а Уесли Матюс добави 19. Домакините успяха при 20-те си опита от наказателната линия, а освен това преодоляха липсата на Никола Батум, който пропусна двубоя заради проблем с китката. Те продължават да бъдат без Робин Лопес и Джоел Фрийланд. 

Останалите резултати: Милуоки – Детройт 101:86 (Брандън Дженингс от Пистънс получи тежка контузия, като най-вероятно става въпрос за скъсан ахилес), Шарлът – Ню Йорк 76:71, Мемфис – Филаделфия 101:83, Юта – Бруклин 108:73.