Баскетболната легенда Майк Кжижевски влезе в историята тази нощ, след като стана първият треньор с 1000 победи в колежанското първенство на САЩ – NCAA. 

Наставникът изведе Дюк до победа над Сейнт Джон със 77:68 в „Медисън Скуеър Гардън” и така стигна до знаменитото постижение. Интересно е, че в същата зала през 2011-а той счупи рекорда на Боби Найт по победи стигайки до успех №903. 

„Радвам се, че всичко свърши и наистина малко се лаская, че съм първият с подобно постижение. Сигурно след мен ще има и други, които ще спечелят повече мачове, но сега наистина съм горд” заяви специалистът, който вече 10 години е начело и на националния отбор на САЩ. 

Кариерата му започва преди 40 години още във военната академия Уест Пойнт, като освен тези 1000 победи има 308 поражения. Начело на Дюк, където работи вече 35 сезона, балансът му е забележителен – 927-249, като изведе тима до 4 титли и 11 участия във финалната четворка.   

С наближаването на мача цените на билетите скочиха 4 пъти и достигнаха почти до 900 долара. В средата на второто полувреме изглеждаше, че победата може и да не бъде постигната, защото Блу Девълс губеха с 49:57, но след това направиха серия от 18:2, с която излязоха напред и си осигуриха триумфа.