Джамал Крофърд показа, защо е считан за ключова фигура в състава на ЛА Клипърс. Гардът наниза 21 от своите 23 точки в последната част и изведе калифорнийци до победа над Денвър със 102:98. 

„Просто исках да бъда агресивен и се възползвах от ситуациите, които имах” коментира баскетболистът, който миналия сезон бе избран за най-добра резерва в Лигата. 

Ножиците имаха доста затруднения, тъй като малко преди края на първата част губеха с 16 точки, а преди последната пасивът им бе 8. Крофърд обаче ги спаси с точна стрелба, като минута и половина преди сирената се отчете и със страхотна асистенция към Мат Барнс за 96:94. 

След това вкара 3 наказателни удара и увеличи разликата на 5 точки, но Нъгетс се приближиха до 98:99. Той пропусна веднъж от линията 5 секунди преди края, но домакините успяха да вземат борбата и след това бе точен на два пъти, за да гарантира триумфа на своите. 

Мат Барнс се отчете с 18 точки, а Крис Пол добави 15 за победителите, които с баланс 31-14 са 4-и в конференцията и изобщо не са далеч от втората позиция. 

Останалите резултати: Мемфис – Орландо 103:94, Ню Орлийнс – Филаделфия 99:74, Оклахома Сити – Минесота 92:84, Юта – Бостън 90:99. Мачовете Бруклин – Портланд и Ню Йорк – Сакраменто бяха отложени, заради снежната буря в района.