Коби Брайънт ще се възстановява около 9 месеца от контузията на рамото, която прекрати за трети пореден път преждевременно сезона му. 

Вчера гардът на ЛА Лейкърс бе опериран успешно, като процедурата е продължила ощоло 2 часа. Ако всичко е наред баскетболистът трябва да бъде готов за старта на следващия сезон в края на октомври. 

„Очакваме Коби да се възстанови напълно и ако няма проблеми и усложнения той трябва да е на линия за началото на новата кампания” заяви един от хирурзите, осъщесвили операцията Нийл Елатрейк. 

От ЛА Лейкърс очакват Брайънт да изпълни и следващата година по договора си, която ще бъде под №20 за него, като за периода той трябда да получи 25 милиона долара. Така или иначе обаче е ясно, че един от най-забележителните играчи в историята е на път скоро да приключи в баскетбола. 

През този сезон Коби има средно по 22,3 точки, но стрелбата му от игра падна до 37,3%, което е най-слабо постижение в кариерата му. Въпреки това той надмина Майкъл Джордън и зае третото място сред най-добрите реализатори в историята.