Центърът на Сакраменто Кингс ДеМаркъс Къзънс бе избран от комисионера на НБА Адам Силвър да замени Коби Брайънт в състава на Запада за Мача на Звездите. 

Гардът на ЛА Лейкърс е аут за сезона след операция на рамото и така Къзънс ще запише първо участие в двубоя, след като има средно по 23,8 точки и 12,3 борби средно на мач. 

„Много съм развълнуван и оценявам високо тази чест, защото това е оценка за работата ми. За мен е чест, че ще мога да представям Сакраменто в двубоя” заяви баскетболистът, който е първият играч на Кингс от Брад Милър и Педжа Стоякович през 2004-а, който ще участва в срещата. 

Изборът на Къзънс обаче остави извън отбора Деймиън Лилард от Портланд, който се надяваше да попадне в двубоя и това крайно разочарова плеймейкъра на Трейл Блейзърс. 

„Определено приемам това лично. Разочарован съм и смятам, че това е неуважение към мен и усилията ми. Аз играя правилно и правя всичко, за да може отборът ми да побеждава. Сезонът е най-добрият в кариерата ми досега. Няма да кажа, че трябва да играя вместо този или онзи. Аз уважавам всеки и смятам, че момчетата заслужават мястото си. Също така обаче съм на мнение, че аз също заслужавам да участвам и затова чувствам неуважение и разочарование” коментира Лилард. 

Анализаторите на TNT Кени Смит и Чарлз Баркли също обявиха, че пренебрегването на Лилард е неправилно и той е трябвало да попадне в състава на Запада.