Намиращият се в страхотна форма Ръсел Уестбрук е получил фрактура на лицева кост и вече дори бе опериран. 

Гардът на Оклахома Сити пострада при загубата от Портланд вчера, когато в самия край бе ударен неволно с коляно от съотборника си Андре Робърсън и още тогава се видя, че от дясната част на лицето му има вдлъбнатина. 

Хирургическата интервенция бе направена в Лос Анджелис, където Тъндър ще играе с Лейкърс следващия си двубой. Уестбрук ще пропусне мача, като в следващите дни ще бъде прегледан, но от отбора не очакват да отсъства дълго време, като в най-лошия случай може би ще играе с маска на лицето. 

Гардът направи трипъл-дабъл в последните си 3 мача, като средно през февруари записредни показатели от 31,2 точки, 9,1 борби и 10,3 асистенции на мач, като стана вторият в историята след Оскар Робъртсън постигнал толкова висока статистика в рамките на един месец. 

Както е известно Оклахома Сити продължава да играе без другата си звезда Кевин Дюрант, на когото бе сменена пластина в оперирания десен крак. Тимът води битка за място в плейофите, така че евентуалното по дълго отсъствие на двамата лидери със сигурност няма да се отрази добре.