Лидерът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън бе наказан с един мач без заплащане, заради ритника, който отправи срещу ЛеБрон Джеймс по време на двубоя Хюстън – Кливланд в неделя.  

Инцидентът стана в третата четвърт на оспорвания мач, когато звездите се сдърпаха, а паднал на земята Хардън ритна съперника си в слабините. Реферите отсъдиха грубо нарушение от първа степен, но след мача то бе променено на груб фаул от втора степен, който ако бе отсъден в ситуацията, щеше да означава автоматична дисквалификация. 

ЛеБрон обяви след двубоя, че това „не е баскетболно отиграване“ и поиска инцидентът да бъде разгледан от Лигата, което и се случи, така че брадатият гард пропуска утрешния мач с Атланта. „Това си беше умишлен ритник в една доста болезнена част на тялото“ коментира Джеймс.

След мача Хардън обясни, че просто е реагирал в ситуацията и не очаква да бъде санкциониран, но очакванията му не се оправдаха. През годините и друг път е имало наказание за подобни инциденти, като за последен път това се случи през сезон 2012-13, когато Дуейн Уейд отнесе една среща заради ритник срещу Рамон Сешънс.