В мач изпълнен с инциденти Маями удари Финикс със 115:98, но със сигурност предстаят допълнителни наказания за случилото се. 

Трима играчи бяха изгонени, общо шестима получиха технически нарушения, а в третата четвърт се стигна до здрав бой между центровете на двата тима. 

Първо бе отстранен Маркиф Морис малко след почивката, който при бърза атака на бившия си съотборник Горан Драгич, го фаулира много грубо и бе дисквалифициран. 

След това в третата част Алекс Лен и Хасан Уайтсайд се сдърпаха под коша на Горещите, като играчът на домакините събори съперника си с хватка от борбата, хващайки го за крака. 

Напрежението в мача бе засилено от трансфера на словенския гард преди по-малко от 2 седмици във Флорида, след като той открито негодува срещу шефовете на Слънцата. Драгич вкара 21 точки за по-малко от 15 минутиу, а Тайлър Джонсън се отчете с рекордните в кариерата си 26 от пейката за победителите. 

Загубата бе десета поредна за Финикс срещу Маями, като поражението влоши баланса на отбора до 31-30 и го отдалечи още от зоната на плейофите. Маями пък се подобри до 26-33 и остава в Топ 8 на Изток.