Ръсел Уестбрук бе на път да изведе Оклахома Сити до нова победа, макар и този път да не завърши с трипъл-дабъл. 

Гардът наниза 43 точки, като с последните 2 направи резултата срещу Чикаго 105:102 за неговия тим 37 секунди преди края. Никола Миротич вкара два фаула за Биковете, а след това гардът на Тъндър пропусна давайки шанс на домакините и те го използваха. 

Топката бе вкарана към Пау Гасол, който веднага отклони към свбодония на тройката Е’Туан Мур, който наниза 3 точки 2 секунди преди края. След това Уестбрук стъпи на крайната линия и така Булс спечелиха със 108:105. 

„Ръсел изобщо не е щастлив, след като сме загубили“ заяви треньорът на Тъндър Скот Брукс. Гардът добави 7 асистенции и 8 борби, но серията му от 4 поредни трипъл-дабъла приключи. 

Никола Миротич вкара 26 за победителите, Пау Гасол и Майк Дънлийви добавиха по 21, а героят Мур помогна с 19. Испанският център имаше и личен повод за радост, след като стана най-резултатният испано-говорящ играч в историята, изпреварил Роландо Блекман. 

В другия мач от деня Портланд постигна пета поредна победа след 94:75 срещу Далас, но успехът бе помрачен от тежката контузия на Уесли Матюс. Стрелецът пострада в третата част без съприкосновение и направените тестове потвърдиха, че е скъсал ахилес и е аут за сезона. 

Матюс има средно по 16 точки през сезона и липсата му е удар за Пионерите, тъй като той зареждаше останалите с енергията и непримиримостта си. На негово място треньорът Тери Стотс може да заложи на новопривлечения Аарън Афлало, а и Дорел Райт също е вариант. Портланд е трети на Запад с 41-19, докато Маверикс са 6-и с 40-23.