Най-полезният играч за миналата кампания в НБА Кевин Дюрант ще претърпи нова операция другата седмица, за да може да се справи със счупената кост на крака, която го мъчи вече доста време. 

Крилото на Оклахома Сити първоначално бе опериран през октомври, а в края на февруари претърпя нова процедура, за да се замени пластината, която му бе поставена и която се търкаше в друга кост. 

Очакванията бяха, че всичко ще бъде наред и той ще се завърне в началото на март, но се оказа, че продължава да изпитва болка и сега бе взето решение за нова операция, която да реши проблема окончателно. 

Очакванията са възстановяването на играча да продължи между 4 и 6 месеца, като при това положение той ще бъде готов за старта на новия сезон. През този Дюрант записа участие само в 27 мача, в които вкара средно по 25,4 точки, взе 6,6 борби и направи по 4 асистенции. 

И без него обаче Оклахома Сити почти сигурно ще се класира за плейофите предвид страхотната игра на Ръсел Уестбрук. Друг е въпросът, че Тъндър едва ли ще могат да се справят с лидера в лигата Голдън Стейт и явно ще чакат следващата кампания, за да се завърнат сред елита.