Баскетболистите на Голдън Стейт трябваше да поработят доста повече, за да спечелят и второто си домакинство срещу Ню Орлийнс, но го направиха. 

Клей Томпсън вкара 14 от своите 26 точки в последната част, Стеф Къри добави още 22 и Уориърс спечелиха с 97:87, за да поведат с 2-0 победи в серията. Сега предстоят 2 срещи в залата на Пеликанс. 

Антъни Дейвис вкара 26 точки за гостите, които водеха с 13 точки малко преди края на първата четвърт. Във втората авансът им бе заличен, но двубоят остана равностоен, като в средата на последната част домакините водеха само с точка. 

Тогава обаче Клей Томпсън вкара важни точки, а домакините затегнаха защитата си и завършиха мача със серия от 12:3, за да спечелят за 20-и път поред като домакини. Те ограничиха съперника до само 35 точки през второто полувреме. 

На Изток Чикаго също дръпна с 2-0 срещу Милуоки след 91:82, но и тук успехът не дойде лесно. Двубоят бе много здрав и напрегнат, но Джими Бътлър вдъхнови Биковете, като завърши с 31 точки. Той вкара 14 точки в последната част, като бе 4 от 5 при стрелбата от игра, сред които 3 от 3 от тройката. Домакините доминираха и в борбите с 64-48, така че са уверени преди двете си поредни визити на Елените.