Стеф Кър не искаше нов инфарктен мач срещу Ню Орлийнс. Гардът наниза 39 точки, от които 6 тройки, взе 8 борби и направи 9 асистенции, извеждайки Голдън Стейт до успех със 109:98 и затваряне на серията с 4-0 успеха. 

Клей Томпсън добави 25 точки за победителите, които поведоха още от началото, като през второто полувреме авансът им достигна 24 точки. Едва в края домакините успяха да стопят пасива си под 10 точки, но обратът бе невъзможен. 

Антъни Дейвис вкара 36 точки за домакините, които обаче допуснаха съперникът им да има успеваемост 50,6% от игра и вкара 13 тройки от 24 опита. Дрейманд Грийн също бе много полезен с 22 точки и 10 борби за Уориърс. 

Голдън Стейт съвсем скоро ще има съперник за полуфиналите в конференцията, тъй като Мемфис победи Портланд със 115:109 и вече води с 3-0 победи. Гризлис не оставиха шансове на противника с отлична организация в играта си и заслужено спечелиха отново. 

Те поведоха още от началото и поддържаха аванс от десетина точки почти до края. Домакините се приближиха до 91:94 2 минути преди сирената след тройка на Батум, но след това Мемфис вкара 6 поредни точки, след което си гарантира триумфа от наказателната линия. 

На Изток е малко по-интерено. Милуоки надви Чикаго с 92:90 и взе първи успех, но изостава с 1-3 победи преди следващия двубой, който ще бъде в залата на Биковете. 

Джарид Бейлис се превърна в герой, вкарвайки със сирената. До края оставаха 8 десети, когато гардът получи топката под коша и поднесе, за да донесе триумфа. Преди това Дерик Роуз загуби топката и така се стигна да последната възможност за Елените. 

О Джей Мейо водеше победителите с 18 точки, като резервите на тима вкараха общо 47. Джими Бътлър наниза 33 за гостите, но това не се оказа достатъчно. Въпреки това Чикаго може да затвори серията у дома. 

В същото време Бруклин победи Атланта с 91:83 и намали пасива си на 1-2. Брук Лопес завърши с 22 точки и 13 борби за Нетс, които вкараха 18 поредни точки в края на третата е началото на последната част, за да си гарантират успеха, след като се откъснаха със 76:62 и до края не бяха застрашени.