ЛеБрон Джеймс води Кливланд напред. Кавалерите се класираха за втория кръг на плейофите, след като победиха отново Бостън, този път със 101:93 и затвориха серията с 4-0 победи. 

Кралят се отчете с 27 точки, 10 борби и 8 асистенции, Кайри Ървинг добави 24 точки, а Иман Шъмпърт се включи с 15 от пейката за победителите, които най-вероятно ще играят с Чикаго Булс в следващия етап на елиминациите. 

Гостите поведоха още в началото като след първата четвърт водеха с 29:19. Лошата новина обаче бе, че при една ситуация се контузи Кевин Лав. 

Той се бореше с Кели Олиник, който дръпна силно ръката му и явно по този начин нарани рамото на опонента си, който веднага се насочи към  съблекалнята и положението му не изглеждаше особено добро, като бе обявено, че няма да се завърне в игра и най-вероятно става въпрос за извадено рамо. 

Във втората четвърт Кливланд продължи да контролира двубоя. Разликата се увеличи, а при една ситуация до сдърпване между играчите след един груб фаул на Кендрик Пъркинс срещу Джей Краудър. След 24 минути разликата бе 57:36 и всичко изглеждаше ясно. 

Напрежението обаче остана и в началото на третата четвърт Джей Ар Смит бе изгонен заради грубо нарушение срещу Джей Краудър, който в ситуацията обърна лошо коляното си и излезе с помощта на съотборниците си. 

Това даде импулс в играта на Селтикс, които в третия период намалиха пасива си наполовина, но в крайна сметка в последната част класата на Джеймс си каза думата. 

В същото време ЛА Клипърс си върна домакинското предимство в битката със Сан Антонио след успех със 114:105 в Тексас. При 2-2 серията се връща в Калифорния, където ще бъдат два от евентуалните оставащи 3 мача. 

Крис Пол бе в основата на триумфа, след като завърши с 34 точки. Блейк Грифин добави 20 и 19 борби, а от пейката отлично се включи Остин Ривърс с  16 точки за 17 минути. Ножиците успяха в 53,6% от стрелбите си и това им донесе триумфа.