Голдън Стейт постигна пета поредна победа в плейофите, след като не остави шансове на Мемфис и го победи със 101:86, за да поведе с 1-0. 

Стеф Къри наниза 22 точки, макар и да нямаше тази централна роля, както обикновено. Клей Томпсън добави 18, а Дрейманд Грийн се отчете с 16 за успеха. 

Домакините се откъснаха още в края на първата четвърт, като през второто полувреме разликата стигна 20 точки. Липсата на Майк Конли за Гризлис отново оказа сериозно влияние. 

На Изток Уошингтън отне домакинското предимство на Атланта след успех със 104:98 в първия мач. Уизърдс спечелиха за 5-и път поред в елиминациите, като ще гостуват и в мач №2. 

Домакините започнаха много силно и в първата част успяха в 63,6% от стрелбите си от игра. Те нанизаха 5 тройки и дръпнаха с 37:26 след 12 минути, като ДеМари Каръл имаше 13 точки в актива си. 

Във втората част ситуацията на терена не се промени особено като разликата се запазваше около десетина точки. Ястребите продължиха да имат добра успеваемост при стрелбата си, а Каръл натрупа 21 точки. 

След това обаче ситуацията се промени. Столичани заличиха изоставането си в края на третата част, а в началото на последната вече бяха напред при 89:83. Домакините се приближиха до 96:98, но Джон Уол даде 2 асистенции към Ото Портър и Марчин Гортат, за да бъде победата гарантирана. 

Той завърши с 18 точки и 13 паса, а Брадли Бийл вкара 29 за победителите, които станаха първия отбор, който печели в 4 поредни серии от елиминациите мач №1 навън. Общо през този и миналия сезон като гост Уошингтън има баланс 8-1.